Anders leren met paarden

Tijdens Luna en Boulie’s buitenklas help ik jouw kind vanaf groep 3 van de basisschool met rekenen, taal, spelling, klokkijken, lezen en mindset. Op het paard en samen met een pony gaan we aan de slag met die lastige regels en vervelende somen.

Boulie en Luna’s buitenklas, een onderdeel van de methode Anders Leren Met Paarden

    – Is je kind chagrijnig als het naar school moet?
    – Heeft jouw kind moeite met taal of rekenen?
    – Is jouw kind verdrietig  als er een toets aankomt van de tafels?
    – Heeft je kind moeite met klokkijken?
    – Blijven de schoolresultaten van je kind achter?

Leren wordt leuk en kinderen krijgen zelfvertrouwen

In de buitenklas behandelen we die lastige tafeltjes of spellingsregels. Op Luna of met Boulie aan de hand bekijken we de regels van bovenaf, we bouwen ze na in de bak en gaan dan aan de slag. Door de beweging en het bijzijn van Boulie of Luna ontdekt jouw kind dat het niet stom is en dat het wel degelijk kan leren.

Jouw kind groeit in zijn zelfvertrouwen, haalt goede punten op school en gaat met een goed rapport over naar de volgende klas. Je kind voelt zich vrolijk en blij, gaat met plezier naar school en de harmonie binnen jullie gezin keert weer terug. Bovendien wordt er ook veel afgestemd met de juf of meester op school, dus aan alle kanten krijgt je kind waar het behoefte aan heeft.

Anders Leren Met Paarden. Kies wat jouw kind nodig heeft

In de buitenklassen maak ik gebruik van de methode Anders Leren Met Paarden. Deze methode is in modules ingedeeld, deze modules kunnen los afgenomen worden. Zo is er een module tafels, een module optellen en aftrekken maar bijvoorbeeld ook de module taal in blokjes of spelling.
Het is ook mogelijk om een drie-maanden traject af te nemen. Binnen die drie maanden kijken we naar de behoefte van jouw kind en waar de moeilijkheden én mogelijkheden zitten!

Ik kijk per sessie wat er op dat moment echt nodig is en sluit daarmee volledig aan bij jouw kind. Ook veer ik mee met je kind in de behoeftes die je kind heeft op dat moment. We zijn buiten waar alle ruimte is om te bewegen, zich uit te leven en de pony’s bieden altijd een geduldig luisterend oor.

In de buitenklas ontdekt jouw kind dat het wél kan leren, dat het niet stom is. Je kind heeft de ruimte om te bewegen, om zichzelf te ontplooien en de eigen weg te vinden binnen het leren. Je kind leert niet alleen de spellingsregels of tafels maar het leert ook voor zichzelf opkomen en omgaan met emoties.
Je kind wordt er per definitie blij van, haalt goede punten op school. Mag met een goed rapport naar de volgende klas.
Je kind is lekker buiten en in beweging, plakt niet achter een spelcomputer en komt met een grote glimlach op het gezicht naar huis.

Ik denk graag in mogelijkheden en kijk met je mee naar de wensen en behoeftes van je kind.  Als je graag een kennismaking wil kijk dan even op de contact pagina.

Praktische informatie

– Met ANDERS LEREN MET PAARDEN leer je in beweging en interactief in plaats van stilzittend informatie tot je nemen via met name het gehoor
– Door de driedimensionale beweging en de hogere lichaamstemperatuur van het paard communiceren de beide hersenhelften optimaal zodat de lesstof goed beklijft.
– Alle zintuigen doen mee tijdens de oefeningen op en naast het paard.
– Een paard oordeelt niet over je, waardoor je je veilig bij een paard voelt. Vanuit veiligheid kun je beter leren.
– Het paard reageert op hoe je je werkelijk voelt, niet op hoe je je voordoet.
– Omdat paarden zoveel impact hebben, zal de leerervaring minder snel vergeten worden dan in een regulier traject.

De buitenklassen worden individueel gegeven en op een moment dat jouw kind kan. Dit kan na school zijn, op een zaterdagochtend en wanneer je kind bijvoorbeeld vrijstelling heeft van school, dan kan het onder de reguliere schooltijd een buitenklas volgen.
Voor het volgen van de buitenklas is geen ervaring met paarden vereist, paarden leuk vinden is natuurlijk wel best handig. Je kind hoeft niet zelf paard te rijden, ik leid Luna aan de hand.
Voordat we met een buitenklas starten is er altijd eerst een snuffelsessie, tijdens deze sessie van maximaal 30 minuten maken we kennis met elkaar en de pony’s. Ook stemmen we af wat je kind nodig heeft, waar de moeilijkheden zitten. Er is een intake formulier beschikbaar welke we voor de start invullen.


Hoe ziet  dat er in de praktijk uit?

Een buitenklas of een sessie Anders Leren Met Paarden duurt in totaal 1,5 uur en kost 85 euro.

Een module bestaat uit 6 sessies, we richten ons dan in die 6 sessies op bijvoorbeeld alleen taal in blokjes. In de praktijk blijkt vaak dat er meer struikelblokken zijn dan een bepaald vak op school. Tijdens de sessies werken we met wat er op dát moment nodig is.
Een module kost 510 euro

Bij een drie-maanden traject spreken we de frequentie van de sessies samen af, tijdens deze drie maanden heeft je kind alle rust en ruimte om te groeien in zijn of haar schoolse vaardigheden. We pakken de moeilijkheden aan en buigen ze om naar mogelijkheden. Je kind mag in zijn of haar eigen tempo ontdekken dat het wel kan leren.
Een drie-maanden traject kost 1020 euro

Vergoedingen/Wachtlijsten etc
Ik heb geen wachtlijst en kan direct met je kind aan de slag met een buitenklas. Ik heb geen contract met de gemeente en wordt daardoor niet vergoed door bijvoorbeeld de zorgverzekering of de gemeente zelf.
Ik ben wel ingeschreven bij de kamer van koophandel en mag daardoor wel via een pgb of een wlz indicatie jouw kind helpen met leren.
Neem even contact met me op dan kijken we samen naar de mogelijkheden.

 

Veel gestelde vragen

 • Voor wie is de buitenklas geschikt?
  Voor kinderen op de basisschool vanaf 4 jaar

 • Mijn kind is bang voor paarden, kan ik hem of haar toch aanmelden?
  Dat kan, ik werk met minishetlanders. De grootste pony zal ongeveer 80 cm groot zijn en ik kan de shetlanders laten mee coachen achter de draad zodat jouw kind niet dicht bij de pony’s in de buurt hoeft te komen. Luna mijn paard laat ik dan ook achter de draad zodat je kind op zijn eigen tempo kan wennen aan pony’s en paarden in de buurt.

 • Leert mijn kind ook paardrijden?
  Nee, je kind leert niet paardrijden. Wanneer het op het paard gaat ligt er een dekje op met een singel met een handvat. We doen de oefeningen in stap en ik leid het paard.

 • Is het nodig om ervaring met paarden of pony’s te hebben?
  Nee, ervaring met paarden of pony’s is niet nodig. Alle oefeningen gebeuren vanaf de grond en ik waak te allen tijde over de veiligheid. Tijdens de sessie leert je kind wel hoe hij of zij kan omgaan met een pony, de ervaring komt dus vanzelf.

 • Is er speciale kleding nodig?
  Er is geen speciale kleding nodig. We werken wel buiten, kleed je kind dus op het weer van die dag en zorg er wel altijd voor dat het dichte schoenen aan heeft.

 • Is er vergoeding mogelijk vanuit pgb/gemeente?
  Op dit moment vanuit de gemeente nog niet. Uit het pgb wel.

 • Is er overleg met de juf of meester?
  Ja, via het intakeformulier voor school leg ik contact met de juf of meester. Dit contact wordt alleen gelegd na toestemming van ouders. Er komt soms vanuit de buitenklas ook huiswerk mee of een spiekkaart voor op school. Dit wordt volledig afgestemd met de juf of meester.

 • Hoe werkt de verslaglegging?
  Ik kan met een verslagje rechtstreeks naar jou werken en een verslag voor meester of juf. Er is ook een mogelijkheid om een digitaal verslag bij te houden waarbij ouders en juf/meester/intern begeleider en ik toegang hebben tot het ‘schriftje’. Er is dan ook mogelijkheid om via dat schriftje rechtstreeks met de betreffende persoon te communiceren.

Hoe en wanneer aanmelden?

De trajecten worden op maat aangeboden. We kijken samen bij een intake gesprek naar wat uw kind nodig heeft. Neem gerust contact met mij op als u vragen hierover heeft.