Anders leren met paarden

Heb jij een kind dat niet lekker mee komt op school?

 

Zit je met je handen in je haar omdat je kind niet graag naar school gaat?
    – Is je kind chagrijnig als het naar school moet?
    – Heeft jouw kind moeite met taal of rekenen?
    – Is jouw kind verdrietig  als er een toets aankomt van de tafels?
    – Heeft je kind moeite met klokkijken?
    – Blijven de schoolresultaten van je kind achter?

Hoe zou het voor je zijn als je kind zichzelf weer blij voelt, als het weer met een lach op het gezicht naar school gaat, en met nog grotere lach van school weer thuiskomt?
Ik help je kind om op zijn of haar eigen manier te leren en de stof zich eigen maken. We gaan met de pony’s aan de slag en als jouw kind het durft mag hij of zij ook op het paard. We zijn buiten in beweging in plaats van binnen stil zitten en luisteren, en omdat we spelenderwijs bezig zijn met een pony of het paard ontdekken kinderen dat ze dus wél kunnen leren.
Hierdoor verbeteren de schoolresultaten, groeit het zelfvertrouwen en je kind gaat weer met plezier naar school.

  

Waarom nu juist leren met paarden?

– Met ANDERS LEREN MET PAARDEN leer je in beweging en interactief in plaats van stilzittend informatie tot je nemen via met name het gehoor
– Door de driedimensionale beweging en de hogere lichaamstemperatuur van het paard communiceren de beide hersenhelften optimaal zodat de lesstof goed beklijft.
– Alle zintuigen doen mee tijdens de oefeningen op en naast het paard.
– Een paard oordeelt niet over je, waardoor je je veilig bij een paard voelt. Vanuit veiligheid kun je beter leren.
– Het paard reageert op hoe je je werkelijk voelt, niet op hoe je je voordoet.
– Omdat paarden zoveel impact hebben, zal de leerervaring minder snel vergeten worden dan in een regulier traject.

Door mijn stages in het onderwijs en mijn werk in de kinderopvang kan ik juist die kinderen helpen die verloren gaan in de massa.
Bij mij mag je kind zichzelf zijn en op zijn of haar eigen tempo en manier leren. Op mijn locatie is het heerlijk toeven wat voor een ontspannen leeromgeving zorgt. Mijn samenwerking met de minishetlanders maakt dat kinderen zich meteen op hun gemak voelen. Zij breken het ijs en wat de leerkracht op school met alle liefde en verschillende oefeningen niet voor elkaar krijgt lukt de shetlanders wel. De kinderen doen veel oefeningen en spelletjes naast de shetlanders en op het paard. Luna het paard en de shetlanders helpen jouw kind stap voor stap. Ze brengen het leerproces van je kind weer in beweging en zorgen voor vertrouwen en een veilig gevoel.
Luna maar zeker ook de shetlanders geven je kind leerervaringen die ze zeker zullen onthouden.

Ik werk eerst met een kennismakinggesprek, dit is altijd gratis en duurt ongeveer 30 minuten. Tijdens dit gesprek kijken we met welke schoolstof je kind moeite heeft en mogen jullie natuurlijk de pony’s ontmoeten.
Als we besluiten samen verder te gaan volgt er een intakegesprek, tijdens dit gesprek gaan we al heel even aan de slag met een pony en bepalen we welke module geschikt gaat zijn en hoeveel sessies daaraan gekoppeld zijn. Er zijn nl meerdere modules bespreekbaar, en deze zijn afhankelijk van wat je kind nodig heeft.

Een losse sessie duurt maximaal 90 minuten. De investering voor een module is 480 euro.
Klik hier voor een gratis kennismaking.

 

Veel gestelde vragen

Voor wie is dit geschikt?
Voor kinderen op de basisschool vanaf 4 jaar

Mijn kind is bang voor paarden, kan ik hem of haar toch aanmelden?
Dat kan, ik werk met minishetlanders. De grootste pony zal ongeveer 80 cm groot zijn en ik kan de shetlanders laten mee coachen achter de draad zodat jouw kind niet kort bij de pony’s in de buurt hoeft te komen.

Leert mijn kind ook paardrijden?
Nee, je kind leert niet paardrijden. Wanneer het op het paard gaat ligt er een dekje op met een singel met een handvat. We doen de oefeningen in stap en ik leid het paard.

Is het nodig om ervaring met paarden of pony’s te hebben?
Nee, ervaring met paarden of pony’s is niet nodig. Alle oefeningen gebeuren vanaf de grond en ik waak ten alle tijden over de veiligheid. Tijdens de sessie leert je kind wel hoe hij of zij kan omgaan met een pony, de ervaring komt dus vanzelf.

– Is er speciale kleding nodig?
Er is geen speciale kleding nodig. We werken wel buiten, kleed je kind dus op het weer van die dag en zorg er wel altijd voor dat het dichte schoenen aan heeft. De sessie vind plaats op de boerderij en in de wei, kleding die wat vies mag worden is wel handig.

“Als de moed je in de schoenen zakt, zit het precies daar waar het zijn moet om de eerste stap te zetten”

Hoe en wanneer aanmelden?

De trajecten worden op maat aangeboden. We kijken samen bij een intake gesprek naar wat uw kind nodig heeft. Neem gerust contact met mij op als u vragen hierover heeft.