Freubelmiddagen

Wat is dan zo'n freubelmiddag?

Op de laatste woensdagmiddag van de maand is er een freubelmiddag. Kinderen komen helpen met de pony’s en mogen ze naar hartenlust poetsen, knuffelen, vlechtjes maken. Ook gaan we een stukje wandelen of maken we een klein parcourtje en leggen dit dan met de pony’s af. De kinderen mogen vooral zichzelf zijn, behalve luisteren moeten ze even helemaal niets en mogen ze zelf kiezen wat ze willen doen. In overleg met de groep beslissen we of we wandelen of dat we op de boerderij blijven en daar iets ondernemen mét de pony’s. De ongedwongen sfeer zorgt ervoor dat de kinderen zich fijn kunnen voelen en ook op zo’n middag maken de kinderen stappen in hun persoonlijke ontwikkeling. Ze leren rekening houden met een ander, ze leren ook voor zichzelf opkomen en ze zijn lekker actief buiten bezig. 

In de schoolvakanties zijn er freubelmiddag XXL dagen of andere activiteiten. Een freubelmiddag XXL is een dag van 10u tot 15u waarin ik altijd een klein educatief moment inbouw naast dat de kinderen als bij een gewone freublmiddag extra veel met de pony’s bezig mogen zijn.

Ik hou van dieren en sinds ik bij Anouk mag komen freubelen nog veel meer van pony’s in het bijzonder.
Het allerleukste vind ik om de haren van de pony mooi te maken en met de pony’s te wandelen en het parcours samen doen. Eigenlijk vind ik alles heel erg leuk, er is maar een ding dat ik niet zo leuk vind…….. Dat ik zo lang heb moeten wachten op een nieuwe freubelmiddag
Ivy 7 jaar

Het is leuk om de paardjes zelf te mogen verzorgen. Ik vind het fijn om ze schoon te maken en ze te aaien tijdens het verzorgen. Na het verzorgen van de paardjes gaan we gezellig samen met zijn allen lunchen met lekkere broodjes en thee erbij. Een keer kregen we zelfs warme chocomel bij het eten.
Merel 11 jaar, freubelmiddag XXL

Ik vind een freubelmiddag heel leuk. Lekker bezig zijn met de pony’s en heerlijk knuffelen.
Joni, 9 jaar

Hoe en wanneer aanmelden?

Wij vinden het fijn als je je kind even wil opgeven van tevoren, er zijn 6 plekjes beschikbaar per woensdagmiddag. Op facebook zetten we regelmatig een berichtje wanneer er freubelmiddag is. Je kind(eren) opgeven kan via messenger, e-mail of even bellen. 

Kosten voor een freubelmiddag bedragen € 15,- per kind.
Leeftijd 6-12 jaar.
Maximaal 6 kinderen.