Mijn Team

Wil je meer weten over mijn team?

De pony’s leven bij ons 24 uur per dag 7 dagen per week buiten in kuddeverband. Ze hebben altijd beschikking over een grote loopstal en een aantal natuurlijke schuilplekken. Ze leven op dit moment met 14 pony’s bij elkaar en het zijn allemaal merries.

Doordat de pony’s buiten leven in de kudde heb ik stabiele pony’s die goed met elkaar overweg kunnen. De rangorde is al bepaald en er is ruimte genoeg om dit onderling te regelen. Wanneer ik aan het coachen ben of als er kinderen op de boerderij zijn zet ik altijd een paar pony’s bij elkaar, dit stimuleert het veilige gevoel van de kudde voor de pony’s waardoor ze zich goed voelen en het leuk vinden om mee te doen bij een coachsessie.  De pony’s kunnen na een sessie terug naar hun vriendjes in de wei en dat stukje beweging en interactie met elkaar maakt dat de pony’s snel terug verder gaan met hun eigen ding.

Omdat ze met zovelen zijn kan ik ze niet allemaal voorstellen, er zijn er altijd wel een paar die willen deelnemen aan de freubelmiddag of de coachsessie 😉 Hieronder zie je er wel een paar, die elk op hun eigen wijze genieten in de wei.

Nog wat meer info over mijn team

Het zijn allemaal minishetlanders met hun eigen karakter en werklust, en natuurlijk hun eigen willetje. Ze zijn allemaal lief, schoppen en bijten niet maar het blijven uiteraard wel pony’s. Ze zijn dan wel klein maar in wezen zijn het toch dieren en zo worden ze ook benaderd.
Ze leven op een heerlijk rustig plekje midden in het buitengebied waar kinderen naar hartenlust kind mogen zijn. Ze kunnen rennen en springen, zich lekker vies maken, bouwen aan hun vertrouwen, knuffelen, poetsen noem maar op. Ook kunnen ze gewoon zijn, even niks moeten maar gewoon zichzelf zijn.

Naast de pony’s zijn er op de boerderij geiten en varkens aanwezig. De geiten zijn niet zo erg tam, ze zijn wel leuk om naar te kijken en wanneer je echt de tijd ervoor neemt kun je ze wel aaien. Zo uit zichzelf zullen de geiten niet snel naar je toe komen. De varkens zijn wel tam, ze vinden het ook erg gezellig als er kinderen zijn, meer nog zijn ze dan erg benieuwd of ze misschien iets lekkers hebben mee gebracht. Ze zijn met zijn vieren, drie dames en hun eigen heer. De kinderen mogen ze aaien en poetsen, dit vinden ze erg prettig.
Hieronder alvast een varken en een geit voor de liefhebbers.