Over mij

Hoi ik ben Anouk, geboren en getogen in Elsloo. Als klein kind was ik al een grote dieren en natuurliefhebber en was bijna altijd buiten te vinden. Ik ben een groot fan van wandelen, en dan vooral over avontuurlijke paden en plekken waar ik nog nooit geweest ben.
Op mijn 14de maakte ik voor het eerst kennis met een paard en sindsdien zijn paarden en pony’s altijd een rode draad door mijn leven blijven voeren.
Toen ik uit nieuwsgierigheid een afspraak maakte met een paardencoach werd mij wel eindelijk mijn levensmissie duidelijk:

Ik ben een buitenmens en dierenliefhebber met een groot hart. Ik help kinderen met alledaagse moeilijkheden – bijv. omgaan met emoties, grenzen aangeven en samenwerken –  door de inzet van pony’s. Pony’s zijn puur, oordelen niet en zij helpen mij om de kinderen te laten ontdekken wat ze wel kunnen en waar ze goed in zijn.

Ik heb ruime ervaring in de kinderopvang en in de kinderthuiszorg, door mijn werkzaamheden binnen de kinderthuiszorg heb ik ingezien dat kinderen er veel baat bij kunnen hebben om op een veilige en vertrouwde plek met pony’s te kunnen knuffelen of activiteiten te ondernemen. Tijdens de activiteiten maar zeker ook tijdens het knuffelen mogen kinderen zichzelf zijn en kunnen ze ontdekken wie ze zijn en wat ze wel kunnen.
Door mijn stages in het onderwijs en mijn achtergrond in de kinderopvang wil en kan ik juist die kinderen helpen die verloren gaan in de massa.

Mijn locatie ligt in het buitengebied en de pony’s leven hier 24/7 buiten in een kudde. Dit maakt dat ze stabiel en vrolijk zijn en het leuk vinden om de kinderen te helpen met leren en coachen.
Ik heb gericht aandacht voor jouw kind, omdat ik buiten coach hebben we letterlijk en figuurlijk alle ruimte om te ontdekken en te groeien.

Ik ben er dan ook van overtuigd dat er veel kinderen zijn die anders leren. Ook ben ik ervan overtuigd dat veel kinderen, maar zeker ook volwassenen, veel meer kunnen dan ze zelf denken maar dat ze daarbij een niet-conventioneel steuntje in de rug kunnen gebruiken. Dat steuntje kan zijn door middel van coaching met inzet van pony’s of door anders leren met paarden.

Voor dat steuntje in de rug ben je bij mij van harte welkom.