Paardencoaching

Wat is dat nu, coaching met inzet van paarden?

Herken jij dit?

  • Je kind is stil en teruggetrokken
  • Je kind maakt vaak ruzie met broertjes of zusjes, en met jullie
  • Je kind heeft moeite met inslapen of doorslapen
  • Je kind heeft weinig zelfvertrouwen
  • Je kind is zeer onrustig en gespannen

Hoe zou het zijn als

  • Je kind vrolijk aanwezig is en het leuk vind om samen dingen te doen?
  • De harmonie teruggekeerd is binnen je gezin?
  • Je kind gemakkelijk inslaapt en kan doorslapen?
  • Je kind goed voor zichzelf opkomt?
  • Je kind tot rust komt en ontspannen is?

Speciaal met inzet van pony’s gaan we samen aan de slag. Je kind mag bij mij zichzelf zijn en zichzelf ontdekken. Wát vind het nu echt leuk, waar zit het mee, wat zou het heel graag veranderd zien. Kinderen kunnen met veel dingen bezig zijn en niet goed weten wat ze voelen. Ook kunnen ze fysiek met veel dingen tegelijk bezig zijn en het moeilijk vinden om rust en ontspanning te vinden. Misschien heeft je kind wel een vol hoofd of voelt het veel emoties maar weet het zich daar nog geen raad mee.

Bij de pony’s mag je kind eerst ont-moeten, tot rust komen en contact maken met de pony’s. Door oefeningen te doen samen met of in het bijzijn van de pony’s gaan we op ontdekking naar wat je kind op dat moment nodig heeft.

De pony’s oordelen niet, ze zijn kei goed in luisteren en voelen en dragen op die manier hun steentje bij in de ontdekkingstocht naar wat je kind nu echt nodig heeft. Door de oefeningen met de pony’s ontdekt je kind meteen hoe ‘de ander’ reageert op zijn of haar gevoel en handelen, oftewel het gedrag van je kind. De ander is in dit geval een pony’s en omdat ze puur zijn reageren ze instinctief op ‘de juiste’ manier. Je kind ervaart direct wat zijn gedrag teweeg brengt bij de pony. Als je kind zijn gedrag aanpast, verandert ook meteen het gedrag van de pony. Deze ervaringen kunnen dan ook weer toegepast worden in de dagelijkse situaties thuis of op school.

De focus ligt op het gevoel en de wensen van je kind, we gaan samen met de pony’s op ontdekking naar dat wat er op dát moment nodig is.

Toen ik jaren geleden mijn eerste paard kocht had ik wat startproblemen met hem, het was moeilijk om hem te kunnen peilen en om onze weg samen te vinden. Hij heeft me leren kijken en luisteren naar de dieperliggende gevoelens en antwoorden en daardoor heb ik geleerd om ook in de omgang met kinderen goed te kijken en te luisteren naar het kind.

 

Door mijn jarenlange ervaring in de kinderopvang en als onderwijsassistent heb ik veel kinderen mogen helpen om voor zichzelf op te komen en om hun eigen weg te vinden. Ik ben nuchter ingesteld en met een team van fijne pony’s en een tikkie humor ga ik met je kind op zoek naar zijn of haar eigen weg.

Ik werk met een gratis kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek wordt er kennisgemaakt met mij en met de pony’s, we kijken samen of er een klik is en we overleggen over de verwachtingen en de mogelijkheden.

Wanneer de klik er is en we spreken af om samen verder te gaan dan volgt er een intakegesprek. Voorafgaand aan het intakegesprek krijg je van mij een inschrijfformulier, het is voor kindercoaching noodzakelijk dat beide ouders tekenen en akkoord gaan met de coaching. Tijdens het intake gesprek wordt de hulpvraag uitgebreid in kaart gebracht.

Een traject bestaat uit 6 sessies, de eerste sessie is een intake gesprek. Tijdens deze eerste sessie gaan we met de pony’s aan de slag en zullen we in kaart brengen wat je kind op dat moment nodig heeft. Tijdens elke volgende sessie borduren we voort op de gemaakte sprongen en zullen we zeker ook op dat moment kijken waar je kind behoefte aan heeft en wat er dan nodig is.

Een kennismakingsgesprek duurt ongeveer 30 minuten en is gratis.

Een sessie duurt maximaal 60 minuten

De investering voor een traject is 510 euro.

Heb je nog vragen of wil je een afspraak maken? Klik dan even op ‘contact’ en stuur mij een e-mail of een whats appje

Hoe en wanneer aanmelden?

Heb je vragen of wil je een afspraak maken? Klik dan hier beneden om een berichtje te sturen of je vraag te stellen.