Pony Power voor kids

Pony power voor kids

Bij de Pony Power voor Kids help ik kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar om voor zichzelf op te komen, om weer lekker in zijn/ haar vel te zitten en werken we samen aan samenwerken 😉.
Samen met mijn twee en vierbenige coach collega’s gaan we in een klein groepje aan de slag met sociale vaardigheden.

Herken jij dit in je kind?

 • Is jouw kind stil en teruggetrokken?
 • Heeft je kind weinig vriendjes?
 • Wordt jouw kind gepest of pest jouw kind andere kinderen?
 • Heeft je kind moeite met veranderende situaties?

De pony’s hebben geen oordeel. Ze helpen jouw kind grote stappen te maken in de sociaal-emotionele ontwikkeling.

Jouw kind zit niet lekker in z’n vel, heeft weinig vriendjes en komt met enige regelmaat droevig of boos uit school. Grote kans dat je kind niet voor zichzelf opkomt, zich niet zeker voelt en zichzelf terugtrekt. Bij de Pony Power voor Kids zijn dit dé thema’s waar we aan werken samen met twee pony’s en een klein groepje kinderen. Omdat de pony’s geen oordeel hebben en heel goed zijn in het spiegelen van kinderen wordt er een veilige setting gecreëerd waarin de kinderen hun moeilijkheden kunnen oefenen. Ze leren voor zichzelf op te komen op een respectvolle manier. Ze leren de IK boodschap uitbrengen, samenwerken en communiceren.
Je kind groeit in zijn zelfvertrouwen, wordt zelf verzekerd en gaat vaker afspreken met vriendjes.

 

De training bestaat uit 5 lessen en een terug-kom-moment waarin we terugblikken op de afgelopen weken.
De training bevat een uniek werkboek. De oefeningen worden voor een klein gedeelte tijdens de cursus uitgevoerd. Jouw kind neemt het werkboek iedere week mee naar huis zodat er ook thuis in het boek gewerkt kan worden. Dit gebeurt samen met ouders,  broers, zussen of andere familieleden en kost ca. 30 minuten per week. Doordat het gezin ook deelnemer wordt van de lesstof zal het geleerde nog meer betekenis gaan krijgen. Je krijgt zelf op deze manier ook de handvatten aangereikt en je begrijpt waar je kind mee bezig is geweest in de les.
De kinderen krijgen door het volgen van de training hele waardevolle bouwstenen mee die ze voor de rest van hun leven kunnen gebruiken. Kwaliteiten als compassie, communiceren en samenwerken zijn een must in het dagelijks leven. Deze thema’s bouwen we samen met de pony’s tijdens de training uit tot vaardigheden die je kind altijd kan gebruiken.
Er is veel beweging in deze training. Letterlijk, omdat de kinderen en de pony’s elkaar in beweging zetten, maar zeker ook in figuurlijke zin. Door in beweging te komen worden tegelijkertijd gevoelens, zintuigen en denkprocessen in beweging gebracht. Kinderen worden daardoor meer bewust van hun eigen handelen, hun eigen zijn en hun eigen plek in het geheel.

Praktische info

 • 5 thema lessen van 2 uur
 • 1 terug-kom-moment
 • 1 persoonlijk werkboek
 • 2 ervaren coaches
 • 2 hele lieve shetlanders
 • klein groepje kinderen, veel persoonlijke aandacht
 • wat te drinken en een klein tussendoortje

We werken buiten en de lessen gaan alleen bij extreme hitte niet door. Kleed je kind naar het weer en zorg ervoor dat het in ieder geval dichte schoenen aanheeft. De pony’s wonen op de boerderij, let er ook op dat de kleding een beetje vies mag worden en trek bij nat weer liefst regenlaarzen aan.

 
 

Veel gestelde vragen

Voor welk kind is deze training geschikt?
Voor kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar die o.a. moeite hebben met grenzen aangeven, vriendjes maken, niet zo heel lekker in hun vel zitten

Heeft mijn kind ervaring nodig met pony’s?
Nee, ervaring is niet nodig. Als je kind ervaring/affiniteit heeft met pony’s is helemaal prima maar het is geen must. 

Moet mijn kind kunnen paardrijden?
Nee, dat is niet nodig. Alle oefeningen vinden naast de pony plaats. Je kind gaat niet óp een pony

Gaan de trainingen altijd door?
Ja, de trainingen gaan altijd door. De trainingen vinden buiten plaats dus kleed je kind naar het weer en zorg voor dicht schoeisel.

Hoe en wanneer aanmelden?

Meer info volgt

Kosten voor de Pony Power voor kids bedragen € 310- per kind.
Voor kinderen tussen 6 en 12 jaar.
Minimaal 4 maximaal 6 kinderen per training.

Welke inzicht(en) / bewustwordingen heeft jullie dochter gekregen door de cursus?

M: In eerste instantie merkten we vrij weinig. Nu lijkt het wel of ze iets meer durft (alleen een blokje om lopen bij opa en oma, even naar haar kamer gaan om wat te pakken zonder dat we mee moeten lopen en zelf opstaan uit bed ’s morgens). Ook lijkt het of ze meer afstand neemt van vroegere vriendinnetjes en dat haar dat nu niet meer zo veel doet. Die vriendinnetjes hebben andere interesses gekregen en er was wat wrevel hier en daar. Ik merkte dat Maren bleef proberen en nu laat ze het los.

L: ze is duidelijker in haar grenzen. Nee zeggen, grens aangeven, zonder te schreeuwen. Heeft meer inzicht in wat haar gedrag of woorden doen met een ander.