Pony Power voor kids

Pony power voor kids

Pony power voor kids, dé sociale vaardigheidstraining voor kinderen met inzet van pony’s.

  • Is je kind vaak terug getrokken en stil?
  • Vind je kind het lastig om vriendjes te maken of te behouden?
  • Heeft je kind moeite met veranderingen of nieuwe situaties?
  • Wordt je kind gepest, of pest jouw kind andere kinderen?
  • Wordt je kind op school vaker buiten gesloten?

 

 

Hoe zou zijn als je kind weer vrolijk is, gemakkelijk vriendjes en vriendinnetjes kan maken en lekker in z’n vel zit? Pony Power voor Kids is een unieke sociale vaardigheidscursus voor jongere kinderen vanaf groep 3. De lesmethode is gericht op het ontwikkelen van sociale vaardigheden en het ondersteunen van emotionele groei.

De lessen zijn praktijkgericht, educatief en speels mét pony’s, waardoor een dynamische leeromgeving gecreëerd wordt. Leren van en met elkaar en de pony’s. Letterlijk in beweging komen, zelf doen, zelf ervaren en zelf leren. Het is prachtig om te zien hoe de ‘Pony Power Kids’ al op jonge leeftijd belangrijke stappen zetten en hoe ze hiermee een stevige basis vormen voor hun verdere ontwikkeling.

De cursus bestaat uit 5 lessen met elk een eigen thema. De thema’s hebben direct verband met hele praktische situaties, waar uw kind in het dagelijks leven mee te maken heeft. Er is veel beweging in deze cursus, letterlijk omdat de kinderen en de pony’s elkaar in beweging zetten, maar zeker ook in figuurlijke zin. Door in beweging te komen worden tegelijkertijd gevoelens, zintuigen en denkprocessen in beweging gebracht. Kinderen worden daardoor meer bewust van hun eigen handelen, hun eigen zijn en hun eigen plek in het geheel.

Het werkboek

Elk kind krijgt een eigen persoonlijk Pony Power werkboek. Hierin staat de theorie van de 5 lesthema’s uitvoerig beschreven aan de hand van praktische oefeningen. De oefeningen worden voor een klein gedeelte tijdens de cursus uitgevoerd. Het kind neemt het werkboek iedere week mee naar huis zodat er ook thuis in het boek gewerkt kan worden. Dit gebeurt samen met ouders,  broers, zussen of andere familieleden en kost ca. 30 minuten per week. Doordat het gezin ook deelnemer wordt van de lesstof zal het geleerde nog meer betekenis gaan krijgen.

De kracht van deze cursus zit hem voor een deel in de driehoek kind-coach-ouders. Het blijft niet bij de 2 uurtjes Pony Power voor Kids, het leeft door thuis, op school en bij activiteiten buitenshuis. De cursus wordt altijd begeleid door twee ervaren trainers. Het zijn 5 lessen van 2 uur en na 6 weken ongeveer een terugkommiddag. Op het einde van les 5 is een diploma uitreiking voor onze pony power kids! Natuurlijk zit het werkboek erbij en een verslag voor de ouders.

De investering in een Pony Power voor Kids Training is 295 euro.
Heb je vragen of wil je graag een afspraak maken, klik dan hier beneden voor een vrijblijvende kennismaking.

Veel gestelde vragen

Voor welk kind is deze training geschikt?
Voor kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar die o.a. moeite hebben met grenzen aangeven, vriendjes maken, niet zo heel lekker in hun vel zitten

Heeft mijn kind ervaring nodig met pony’s?
Nee, ervaring is niet nodig. Als je kind ervaring/affiniteit heeft met pony’s is helemaal prima maar het is geen must. 

Moet mijn kind kunnen paardrijden?
Nee, dat is niet nodig. Alle oefeningen vinden naast de pony plaats. Je kind gaat niet óp een pony

Gaan de trainingen altijd door?
Ja, de trainingen gaan altijd door. De trainingen vinden buiten plaats dus kleed je kind naar het weer en zorg voor dicht schoeisel.

Hoe en wanneer aanmelden?

In september zal er weer een nieuwe groep starten. Houdt facebook en of de website in de gaten voor data

Kosten voor de Pony Power voor kids bedragen € 295- per kind.
Voor kinderen tussen 6 en 12 jaar.
Minimaal 4 maximaal 6 kinderen per training.

Scroll to Top